Deltag i online møde

Sådan deltager du i et online SMART-møde i Danmark

Her på siden er en guide til hvordan du deltager i online SMART-møder via appen Zoom.

En liste med annoncerede online-møder og ID-numre finder du under menupunktet Find Møde > Online møder

1. Download Zoom enten til din computer eller din smartphone.

Fra computer: https://zoom.us/download. Første gang du bruger Zoom vil du blive bedt om at klikke på en opsætningsfil/launch file. Du vil derefter blive bedt om at vælge hvilken måde du vil have adgang til mødet på. Du kan enten vælge at bruge en app som kan downloades eller “join from your browser”. Begge muligheder virker.

Fra smartphone eller tablet: Her skal du downloade en app. Bruger du iOS (iPhone eller iPad) skal du gå til Apples ”App Store” og finde Zoom. Hvis din telefon/tablet bruger Android skal du gå til Google Play for at finde Zoom. Man kan også uanset styresystem hente Zoom via deres hjemmeside (https://zoom.us/download).

2. Nu er appen downloadet.

Når appen er downloadet behøver du hverken oprette dig eller logge ind – du kan ganske enkelt bare få adgang til mødet ved at indtaste mødets ID-nummer. ID-nummeret kan du finde på oversigten over online-møder.

3. FORSIGTIG! Værn om dine private data.

Hvis du allerede bruger Zoom i forbindelse med dit arbejde eller privat, skal du passe på du ikke uforvarende kommer til at røbe information om dig selv, når du går ind på mødet. Læs med her:

  • Åbn appen
  • Vælg ”join”
  • Skriv mødets ID-nummer fra mødelisten
  • Skriv dit SMART brugernavn, dér hvor du bliver bedt om det
  • Klik ”join”.

 

FAQ

Skal jeg oplyse mit navn? Nej, du skal ikke bruge dit rigtige navn. Du skal lave et SMART online brugernavn så de andre kan lære dig at kende og huske dig næste gang I mødes. Vælg et navn, der kan udtales, så det ikke bliver for svært for de andre deltagere. Tænk også over følgende:

  • Lyder navnet stødende eller kunne det være stødende for andre?
  • Er navnet nemt at huske?
  • Afslører navnet for meget af din identitet?
  • Kunne du senere komme til at fortryde at du valgte dette navn?

Skal jeg vise mit ansigt? Nej, du bestemmer selv om du vil slå videoen til. Det er altid ok at deltage med sort skærm.

Skal jeg aktivt sige noget? Nej, det behøver du faktisk heller ikke. Der er en chat-funktion, som kører samtidig med mødet. Ønsker du ikke at sige noget, kan du tjekke ind på skrift og bare sige hej til gruppen uden at tænde din mikrofon.

Hvilke regler er der for deltagelse? Online-møder er noget helt nyt i Danmark. Vi har startet møderne på baggrund af COVID-19, fordi Sundhedsstyrelsen anbefaler at mennesker holder afstand og f.eks. undlader at mødes for at hindre at smitten spredes. Derfor har vi desværre ikke alt det klar, som man kunne ønske sig. Heldigvis er online-møder i SMART Recovery ikke noget nyt. Derfor kan du her læse den amerikanske brugeraftale for deltagelse i online-møder. Vi får vores egen danske version snarest. Er du  i tvivl om noget, så spørg og vi vil forsøge at svare så fyldestgørende som muligt.