jul 03

Aktuelle aflysninger og ferie

På denne side finder du aktuelle aflysninger. Måske er der ferie, helligdage eller sygdom. Vi ønsker ikke at nogen går forgæves, så på listen nedenfor kan du se om der er ændringer i mødeplanen.

Sommerferie: SMART-møde H.C. Andersens Boulevard 16.30-18.00 holder ferie i september måned. Sidste møde er tirsdag den 26. august. Mødet er tilbage som sædvanligt tirsdag den 7. oktober.

Sommerpause: Møderne i Helsingør holder pause frem til september 2019. Hold øje her på siden for oplysninger om genåbning.

Pause: Pårørendemøde Kolding tirsdag 17.30-19.00 holder pause indtil andet annonceres.

Pause: SMART-møde København Vesterbro Dybbølsgade torsdag kl. 16:30 holder pause indtil andet annonceres

 

jun 17

Næste facilitatormøde

Sjælland

AFLYST grundet sygdom. Hold øje med ny dato her og på Facebook. Torsdag den 27. juni 2019 kl. 16.30 – 19.00

Beboerlokalet Sifs Plads 1, 2100 Østerbro.

Mødet er for alle der enten er eller kunne tænke sig at blive uddannet SMART-facilitator. Kig forbi og møde de andre, del erfaringer, træn værktøjer, få sparring på udfordringer i SMART-grupperne.

Du kan bare møde op, men du er også velkommen til at give besked om deltagelse til nanna.smartrecovery@gmail.com

maj 22

Generalforsamling i SRDK 2019

Indkaldelse til ordinær generalforsamling!

Tid og sted:
Onsdag den 22. maj kl. 17-19 (ankomst fra 16.30)
Sifs Plads 1, 2100 København Ø

Dagsorden:
Valg af dirigent
Valg af referent
Formandens beretning
Fremlæggelse og godkendelse af revideret årsregnskab
– valg af intern revisor
Behandling af eventuelt indkomne forslag
Bestyrelsens oplæg til aktiviteter for 2019
Fremlæggelse af budget, herunder fastsættelse af kontingent
Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter
Eventuelt

Sager som ønskes behandlet på generalforsamlingen, indleveres skriftligt til formanden med forslagsstillernes navn og underskrift senest 8 dage før generalforsamlingen. Dette kan gøres på mail til Bendt.s.hansen@gmail.com

Praktisk:
Der vil være kaffe, te og en lille forfriskning til mødet.
Det vil være muligt at melde sig ind i foreningen på dagen kontant eller via mobilepay for kr. 150,-

Tilmelding senest fredag den 17/5 til nanna.smartrecovery@gmail.com (tilmelding er ikke obligatorisk)

Vi glæder os til at se jer!
På vegne af formanden og den øvrige bestyrelse,
Landssekretær
Nanna Schmidt

sep 01

Bliv facilitator i 2018!

 

Tilmeld dig et af efterårets facilitatorkurser og opstart din egen gruppe. Kurserne henvender sig til tidligere brugere, professionelle og pårørende samt alle der ønsker at arbejde frivilligt med at hjælpe mennesker til et liv uden rusmiddelproblemer.

Der er åbent for tilmelding. Læs mere her

feb 13

Copenhagen SMART-meeting in English

SMART Recovery Copenhagen is launching a SMART meeting in English. The meeting is for every one but is advertised primarily to students at the many different schools and universities of Copenhagen.

The meeting will be facilitated by experienced SMART facilitator Sophie who is her self an international student visiting Copenhagen from the Los Angeles area.

When? Mondays at 7pm/19.30

Where? Inner city center, exact location TBD

How to join? In advance please contact Sophie via email on sarf2015@mymail.pomona.edu

 

 

 

 

sep 06

Mit første SMART-møde: På tide at møde virkeligheden

Jeg hørte om SMART igennem min kærestes sponsor, der var facilitator ved et SMART-møde i KBH. Mit parforhold hang i en meget tynd tråd efter længere tids utroskab fra min side og et voldsomt stofmisbrug fra min kærestes side.

Af nød tog jeg til et SMART-møde. Mit hjerte bankede og jeg var sikker på, at det snart ville stoppe helt med at slå! Jeg vidste, at dette var mit første skridt til bekendelse af min flugt fra virkeligheden. Nu var det på tide at møde virkeligheden ”face to face” og det skræmte mig!

Jeg græd helt vildt til mit første møde. Det var første gang jeg sagde højt, at jeg havde haft en affære. Det gjorde ondt, for det var jo ikke det jeg ønskede, men det var dér min flugt havde bragt mig hen. Nu var det min opgave at tag skeen i den anden hånd og komme tilbage på sporet og få den familie jeg altid havde drømt om, med den mand jeg elsker over alt på jorden.

Der skulle gå en måned før jeg kom til mit næste SMART-møde. Jeg blev modtaget med åbne arme og fik forskellige værktøjer til, hvordan jeg kom tilbage i mig selv uden at fylde mig selv med skyld og skam. Hver gang jeg havde været til møde følte jeg mig 20kg lettere. Det var rart at dele mine følelser og tanker med andre som kunne sætte sig ind i min situation. Det gjorde mig rolig og gav mig mod på mere. Jeg startede fra en ende af og langsomt, men sikkert blev mit liv nemmere. Jeg begyndte at være ærlig overfor mig selv og alle andre!

Gruppedeltager, SMART Recovery

 

aug 08

Artikel om SMART Familie & Venner. Gladsaxe-Bladet 1. august 2017

Når misbrugeren er tæt på

Det er belastende at være vidne til et nært familiemedlems misbrug. Nu får pårørende mulighed for at indgå i en selvhjælpsgruppe i Bagsværd fra 8. august

Skrevet af Jan Løfberg – 1. august 2017, 08:30:06

Ens egen livskvalitet, evnen til at holde fast i sig selv og sætte grænser for andre samt ens egne egenskaber til at kunne skelne rigtigt fra forkert er under vedvarende pres, når man lever med eller er tæt på en misbruger. Det kan være som ægtefælle, barn eller forælder

I vores behandlingssystem herhjemme er der hjælp at hente for misbrugerne, mens de pårørende ofte står efterladt ”alene tilbage i vejkanten”. Men fra tirsdag 8. august kl. 17 starter en ny selvhjælpsgruppe for pårørende i Bagsværd.

Keld Salinkas, er en af de to tovholdere – facilitatorer – i Bagsværd. Han er uddannet psykoterapeut og virker også som misbrugsbehandler og har gennemgået et facilitatorforløb hos SMART Recovery: – Men jeg ved også, hvad det vil sige at være pårørende. Alle i min familie var alkoholikere, og ingen af dem overlevede det. Jeg kender til de problemstillinger, som de pårørende står i.

– Pårørende glemmer ofte sig selv, fordi de ikke får sat sunde grænser for misbrugeren. Samtidig har de pårørende også stor gavn af at tale med andre, som er i samme situation som dem selv. De kan udveksle erfaringer og støtte hinanden, siger Keld Salinkas.

De første otte deltagere vil indgå i en lukket gruppe, men er der behov for det, så vil de andre kunne komme med i en åben gruppe.
Som deltager i selvhjælpsgruppen vil du få støtte til at lære at kommunikere bedre og mere frugtbart med din pårørende. Du får i gruppen mulighed for i trygge rammer at møde andre, der selv har haft problemet tæt inde på livet.

 

 

 

 

Link til artiklen

Når misbrugeren er tæt på. Gladsaxebladet august 2017

jun 06

Mit første SMART-møde: Det var med himmelvendte øjne

”Vi skal altså lige til et møde i stedet for” sagde min kammerat. Jeg var troppet op til en aftale om at tage ud og spille lidt billard og vise min ven, at det sagtens kan lade sig gøre, clean og ædru, at have det sjovt blandt ”almindelige” mennesker. Selv havde jeg på det tidspunkt ikke rørt rusmidler af nogen art i hen ved 6 år og min frekventering af selvhjælpsgrupper var faldet drastisk (til 0) til fordel for bare at føre en ”normal” tilværelse. Så det var med himmelvendte øjne jeg gik op ad slidte trapper i endnu en opgang pyntet med hjemmelavede malerier overskrevet med livsvise slogans.

På mit første SMART møde, hvor jeg således indfandt mig som gæst med en indre ”lad os få det her overstået så jeg kan smadre dig i pool”- indstilling, blev det dog hurtigt klart for mig at SMARTs program og værktøjer kunne hjælpe mig til at komme til at leve mere i overensstemmelse med mine ønsker for mit liv. For selvom jeg ikke længere tager stoffer, er jeg stadig i besiddelse af mit sind, der i sin tid førte mig ud i tågerne og ellers ikke førte til meget andet.

Siden mit første SMART-møde, har jeg været en hyppig deltager og jeg går altid fra et møde beriget med både andres historier, input og nærvær samt bedre indsigt i mig selv og i, hvad jeg kan gøre for at ændre på de ting i mit liv, jeg ønsker at ændre på.

Gruppedeltager, SMART Recovery

maj 04

Mit første SMART-møde: Hey, fedt du er her!

Det var min misbrugsbehandler i kommunen, der fortalte mig om SMART. Jeg havde fået forskellige gruppeforløb gennem kommunen og var rigtig glad for at komme dér og var også blevet stoffri med stor succes efter mange år med, kokain, amfetamin og hash. Men resten af mit liv fungerede dårligt og det var tydeligt, at jeg ville få det svært uden et støttende netværk af ligesindede.

For mig føltes det usikkert at skulle forlade kommunens trygge rammer og opsøge et ukendt fællesskab. Jeg frygtede, at det var nogle underlige typer, der kom til sådan et møde og tænkte, at det måske ikke lige ville være mig på trods af, at jeg inderst inde håbede at finde mit nye sociale ankerpunkt.

Jeg var super nervøs, da jeg trådte ind af døren, men da en ung fyr straks rejste sig og præsenterede sig som facilitator og sagde ”hey, fedt du er her”, blev jeg vildt glad inden i. Han lignede én, jeg kunne have mødt alle mulige andre steder og være blevet gode venner med. Det var et rigtig godt møde, hvor mennesker delte deres dybe og dyrt købte erfaringer med hinanden. Jeg kom igen ugen efter og kommer stadig i SMART. Det var det rigtige for mig og det har det været nu i 2 et halvt år.

Gruppedeltager, SMART Recovery

feb 27

Socialstyrelsens evaluering af SMART Recovery

SMART Recovery er blevet evalueret af Socialstyrelsen, der fra 2013 til 2016 har givet projektstøtte til afprøvning af SMART Recovery selvhjælpsgrupper i Danmark. Vi er stolte af det flotte resultat og glade for, at der også er fundet evidens for metoden i Danmark.

Publikationen beskriver erfaringerne med metodeafprøvningen af SMART Recovery selvhjælpsgrupper som et efterbehandlingstilbud til borgere, der har været i behandling for stofmisbrug. Udgivelsen præsenterer metodeafprøvningens lovende resultater.

Hent evalueringsrapporten gratis på Socialstyrelsen.dk

Flere indlæg «