«

»

jun 06

Mit første SMART-møde: Det var med himmelvendte øjne

”Vi skal altså lige til et møde i stedet for” sagde min kammerat. Jeg var troppet op til en aftale om at tage ud og spille lidt billard og vise min ven, at det sagtens kan lade sig gøre, clean og ædru, at have det sjovt blandt ”almindelige” mennesker. Selv havde jeg på det tidspunkt ikke rørt rusmidler af nogen art i hen ved 6 år og min frekventering af selvhjælpsgrupper var faldet drastisk (til 0) til fordel for bare at føre en ”normal” tilværelse. Så det var med himmelvendte øjne jeg gik op ad slidte trapper i endnu en opgang pyntet med hjemmelavede malerier overskrevet med livsvise slogans.

På mit første SMART møde, hvor jeg således indfandt mig som gæst med en indre ”lad os få det her overstået så jeg kan smadre dig i pool”- indstilling, blev det dog hurtigt klart for mig at SMARTs program og værktøjer kunne hjælpe mig til at komme til at leve mere i overensstemmelse med mine ønsker for mit liv. For selvom jeg ikke længere tager stoffer, er jeg stadig i besiddelse af mit sind, der i sin tid førte mig ud i tågerne og ellers ikke førte til meget andet.

Siden mit første SMART-møde, har jeg været en hyppig deltager og jeg går altid fra et møde beriget med både andres historier, input og nærvær samt bedre indsigt i mig selv og i, hvad jeg kan gøre for at ændre på de ting i mit liv, jeg ønsker at ændre på.

Gruppedeltager, SMART Recovery